Kolumne

KO TO TAMO LAŽE ?

Laži, krađe i falsifikati. To su ime, srednje ime i prezime aktuelne vlasti na čelu sa SNSD-om, odnosno Dodikom. Najnovija podvala i konstrukcija ankete o rezultatima istraživanja za lokalne izbore u Banja Luci su dno dna mafijaške vlasti u Srpskoj. Bez imalo srama potpisali su uglednu beogradsku agenciju IPSOS, koja je pod hitno demantovala autorstvo pomenute dezinformacije.

Mediji koji su to saopštili možda će, a možda i neće objaviti demant i nikom ništa. Idemo dalje. Bože moj, toliko je još izmišljenih agencija i namještenih rezultata navodnih anketa, da to ni svi sudovi ni tužilaštva Srpske ne bi savladali.

Krađe su krađe i ima ko da vodi računa o tome, bar bi trebalo, ali zbunjuje naivnost takozvanih izvođača radova. Koji je to plitki um pri sabiranju postotaka došao do brojke  102 . Da podsjetimo, riječ je o navodnoj prednosti Igora Radojičića nad Draškom Stanivukovićem u trci za gradonačelnikom Banja Luke. Brate, kad kradete kradite  ljudski. Nemojte nas još zasmijavati stvarima koje nisu za smijeh.

Ima još jedna interesantna predizborna manipulacija posebno svojstvena raznoraznim portaloidima, nakonjenim vladajućoj koaiciji.  Naime, nerijetko se pomenuti, nazovimo ih mediji, pozivaju na „nezvanične i neprovjerene rezultate jedne agencije“ i to plasiraju kao ekskluzivnu vijest. Eto, iz takvih izvora smo nedavno, preko jednog portala, saznali kompletnu garnituru budućih načelnika opština i jednog  gradonačelnika u Hercegovini. Sve je to lijepo obrazloženo – te ovaj je siguran, ovoga neće, ova dvojica su egal, ovaj je u maloj prednosti , itd.

Na ovim prostorima je normalno da se pred izbore ne biraju sredstva, ali malo razuma, kulture i pristojnosti ne bi bilo na odmet.

Dva plus dva nikad nije bilo pet.

MLP