Kolumne

JOŠ NEŠTO O PAPCIMA

Zahvaljujući poznatoj profesorici engleskog jezika, ne tako davno pojam izdajice,izroda,lažova, podlaca,poltrona,dezertera i pobjegulje dobio je još jedan sinonim – papak. Osobe sa takvim moralnim amblemima i problemima bukvalno su telefonski ušetale u našu svakodnevnicu, uglavnom političku i odlučuju o našoj sudbini. Zabrinjava činjenica da ih olako prihvatamo. Damo im koju packu i zaboravimo. Zaboravimo da su do juče pred svake izbore pohodili naše domove, rukovali se s nama, dijelili pakete, a bogami i novce, obećavali bolju budućnost i naravno, osuđivali aktuelnu vlast. Kad završe izbori shvatimo da su sve radili za svoju korist.

A, to podrazumijeva i klanjanje vrhovnom žrecu i izdaju svih koji su im vjerovali i dali svoj glas. Spisak takvih je pogolem, a i nisu zavrijedili da se o njima priča. Nego, ipak ih ne treba zaboraviti, jer novi izbori nisu daleko. Da nam se ne ponove ovi najnoviji Mićo Mićić iz Bijeljine i načelnik opštine Petrovo Ozren Petrović. Prije četiri godine govorili su da SNSD novcem ukradenim od naroda plaća odbornike i poslanike i druge gadosti, a prije neki dan su bez znanja svoje partije poljubili Dodikove skute i sklopili bratski sporazum. Pitanje je kakvi su to ljudi ili, bolje rečeno, da li su to ljudi.

O onome koji ih je kupio ili ucijenio sve je poznato. Za vlast bi i narod i državu prodao. A, za vlast su mu potrebni papci. Valjda ćemo se ovog puta dozvati pameti i osvrnuti se na karakter, društveni status i mentalni sklop kandidata. Djeca nam neće oprostiti greške. Papci neka imaju na umu 9. krug pakla.Tamo je vječna adresa za one  koji su dali svoju riječ ili primili tuđu blagost, a onda je pogazili.

MLP