Kolumne

AVIONU SLOMIĆU TI KRILA

Priča o aerodromu u Trebinju, već je ofucana i dosadna, ali mora se priznati da uvijek nekako izroni kao Feniks.  Hercegovačka vazdušna saga datira još od kraja pedesetih i početka šezdesetih godina , kada se grdno raspravljalo na jugoslovenskom nivou, hoće li planirani aerodrom biti izgrađen u Dubrovniku ili Trebinju. Iako je trebinjska verzija imala nekoliko prednosti prevagnula je, naravno, iz političkih razloga, hrvatska ponuda. Bilo kako bilo, izgradnja Zračne luke Dubrovnik otpočela je 1960. godine u Čilipima, 13 kilometara južno od starog jezgra Dubrovnika, a završena je dvije godine kasnije.

No, mi Hercegovci ne bismo bili to što jesmo kad bismo tako lako odustali od nečega što naumimo, pa taman to bila šarena laža za naivne. Možda je najbolje da se podsjetimo rubrike Nebojše Vukanovića , koja govori više od priče o aerodromu.

Srećom, kolega Vukanović nije nokautiran, ali je zato otvoreno preduzeće “Aerodrom Trebinje”, koje je imalo, čini mi se, troje zaposlenih i tokom petogodišnjeg rada – bez piste i međunarodnog reda letenja potrošilo više od milion KM iz budžeta, uz urađen master plan i idejno rješenje. Izvedbeni projekat nije ni pominjan.

Bez obzira na nepostojanje aerodroma , tadašnji ministar saobraćaja Čubrilović je samouvjereno i sa punom odgovornošću izjavio i , gle čuda, ostao živ.

Razum je prevagnuo januara 2014. godine i preduzeće “Aerodrom Trebinje” je zatvoreno, a Privredni sud u Banja Luci ga je obrisao iz registra privrednih subjekata.

Ali, rekoh ja – Feniks je Feniks. Rađa se iz pepela.

Elem, prošlog mjeseca, jula 2020. godine tokom posjete Banja Luci predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najavio da Srbija planira izgradnju novog aerodroma u Trebinju. On je naglasio da izgradnja aeroddroma “nije isplativa, ali da će zaposliti veliki broj ljudi sa tog područja”. Hajde sad budi pametan. Predstavnici Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske odmah su porazgovarali o mogućim lokacijama. Dogovoriše se da idejna rješenje budu gotova za desetak dana,kompletan plan za šest mjeseci, a onda će se raditi tehnička dokumentacija.

Pomoćnik ministra saobraćaja Republike Srbije Zoran Ilić je izjavio da će poletna i sletna staza “moći da prima najveće avione na svetu”. Bog ga čuo.

Prvi avioni sa aerodroma u Hercegovini, čija izgradnja bi mogla da počne do kraja naredne godine, poleteće najverovatnije 2022, kazala je u intervjuu za “Glas Srpske” ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

“U saobraćajnom smislu bio bi alternativa aerodromima u pomenutim gradovima, aerodromu Dubrovnik i Tivat. Aerodrom Trebinje se planira u kvalitetu višem od svih u okruženju“, zaključila je ona.
Interesantno bi bilo čuti objašnjenje koje to analize pokazuju da bi pored četiri aerodroma u blizini, koji dobro posluju, aerodrom u regiji sa svega 70 hiljada stanovnika njima bio konkurentan i uopšte, isplativ.
Postavlja se pitanje, kako kažu kolege iz portala Capital, “da li se radi o ponovnom oživljavanju aerodromskog mita pred nove izbore, iako su svi svjesni da ni banjalučki aerodrom praktično ne funkcioniše”.
Bez obzira na tako provokativno pitanje već zamišljam čarter letove iz Danske, Švedske, što ne i iz Australije, sa putnicima koje ne interesuje tamo neki Dubrovnik, ni more, nego samo Trebinje i Hercegovina.
To što Trebinje nema autobusku stanicu potpuno  je irelevantno.
MLP