Stašu Košarca,  ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara , po svoj prilici, skupo će koštati prisustvo na privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona.

Njegov šef Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a  i srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da ga je  Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao čime je napisao kraj svog političkog puta.

– Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi sa njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti već prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju fukciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kome je zarad svog malog ličnog komoditeta doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio – ocijenio je Dodik i poručio da mu je kao čovjeku apsolutno neprihvatljivo da se Košarac ne pojavi na obilježavanju stradanja Srba u Dobrovoljačkoj ulici, gdje je bio svih prethodnih 10 godina, a da prisustvuje ovako bizarnom i neprihvatljivom događaju kao što je privatna zabava u Sarajevu.