BiH

Prekinuta fešta u Sarajevu: Restoran zatvoren, 16 osoba biće kažnjeno

Izvor:  Direkt portal

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo  potvrđeno je da je restoran Golf Klub zatvoren nakon privatne zabave uprkos mjerama zabrane.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko nije krio svoje razočaranje nakon večerašnje fešte u sarajevskom restoranu Golf Klub uprkos zabranama i nepoštivanju mjera. Kako je za N1. kazao, kada je vidio šta se dešava u vrijeme pandemije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, želudac mu se okrenuo.

“U periodu kada pola miliona stanovnika ovog grada sjedi u kući, kada nam djeca ne izlaze napolje, kada starije osobe ne izlaze, oni koji nam trebaju biti primjer sve prekrše. Meni se želudac okrenuo kada sam vidio to”, kazao je Jusko. Odmah je nazvao komesara MUP-a KS i policija je za 15 minuta bila na lokalitetu.

“Naredio sam da niko ne može izaći dok ne dobije prekršajni nalog, a inspekcija će uraditi svoj dio posla kada je riječ o vlasniku. Oni su izabrali dobar lokalitet, da ih niko ne čuje i ne vidi, ali, kao što se kaže, u laži su kratke noge. Strašna je činjenica da kada građani poštuju mjere, nose zaštitne maske i pridržavaju se svih mjera, oni koji im trebaju biti primjer sve to poruše”, kazao nam je ministar unutrašnjih poslova KS.

Podsjetimo, sarajevska policija morala je večeras intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

Među njima su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

16 osoba koje su učestovale na fešti povodom rođendana bit će sankcionisano. Restoran je nakon višesatne privatne zabave zatvoren u 22:45 sati.

Nakon što je video na kojem se vide estradne ličnosti, političari, te osobe iz javnog i kulturnog života procurio u javnost “zahvaljujući” jednoj od prisutnih, na mjesto događaja odmah se uputila sarajevska policija.