Region

ZA MENE JE OD SAD REPUBLIKA SRPSKA POSEBNA DRŽAVA – IZJAVIO VULIN

Izvor: Beta

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksadnar Vulin izjavio je danas da će Republiku Srpsku (RS) smatrati kao posebnu državu, a ne kao deo Bosne i Hercegovine (BiH), jer predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović ne poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

“Ako on ne poštuje svoju zemlju, ako ne poštuje građane svoje zemlje, ako ne poštuje moj narod koji živi u BiH, onda ni ja više nisam dužan da poštujem Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Vulin, a preneo je PS, povodom telefonskog razgovora odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Кurtija i Džaferovića.

Vulin je, po završetku kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba na Tari, rekao da on ne mora više da govori da je RS deo BiH.

“Od sada, pa dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH, za mene je RS posebna i tako ću je oslovljavati, nikako drugačije”, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da Džaferović “treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da umesto toga razgovara sa lažnim premijerima i da se meša u unutrašnja pitanja Srbije”.

“Izbor je na Džaferoviću. Кad se on vrati Ustavu BiH, onda ću se možda i ja setiti da je RS deo BiH. Do tada ako on ne poštuje svoju zemlju, ne moram da je poštujem ni ja”, rekao je Vulin.

Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti i predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović u telefonskom razgovoru juče su ocenili da je ideja o razmeni teritorija veoma opasna.