Region

U ILEGALI: Koštunica se preselio u divljinu, sagradio kolibu novoj ženi u selu Dragolj!

Izvor: Kurir

Nekadašnji premijer napravio je brvnaru u zabačenim predelima sela Dragolj, blizu Gornjeg Milanovca. Kućica je na vrhu brda, nema ni struje ni vode, a reporteri Kurira do nje su mogli da stignu jedino peške.

Nekadašnji predsednik SRJ i bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica rešio je da se potpuno osami i izoluje od ostatka sveta, pa je u divljini nedavno sagradio brvnaru, gde su njegovoj novoj supruzi Ljiljani i njemu jedine komšije lisice, zečevi i divlje svinje!

Naime, reporter Kurira posetio je selo Dragolj, koje se nalazi nedaleko od Gornjeg Milanovca, i od meštana saznao da je Koštunica od jednog prijatelja u ovom selu na poklon dobio plac, na kome je sagradio drvenu kućicu.

Vojin vajat

– Koštunicu u našem selu svi vole i poštuju. Skroman je i pristojan čovek, želeo je da nađe mesto gde bi mogao da se osami, čita knjige, piše. On ne voli javni život. Jedan čovek iz našeg sela poklonio mu je plac, nije želeo da mu ga proda. Vidite ono brdo i onaj vajat na vrhu? To je njegovo, ali moraćete da pešačite nekoliko kilometara – rekao nam je jedan meštanin i upozorio nas je da bivši predsednik ne očekuje goste i da se može uplašiti kad nas vidi, jer u taj kraj niko ne zalazi. Put do Koštuničine kuće posut je sitnim belim kamenjem, pored kojeg rastu divlje kupine. Pre kuće smo videli i manje jezero. Najzad, posle nekoliko kilometara hoda, ugledali smo kolibu. Nažalost, nismo zatekli Koštunicu, ali smo se uverili da je pogled koji se prostire ispred njegove kuće neopisiv. Brvnara je skromna, nema struju ni vodu, ali se vidi da je nova i da je nedavno sagrađena. Ispred kuće je drvena klupica ispod krošnje.

FOTO: TAMARA TRAJKOVIĆ

Glavna tema u selu

U obližnjem selu Belanovica, koje se nalazi na raskršću puteva za Rudnik, Aranđelovac i Ljig, nalazi se kuća koju su sagradile Koštuničina majka i tetka, a u kojoj takođe često boravi. Ispred lokalne prodavnice zatekli smo meštane koji su nam objasnili kako da je pronađemo i uverili smo se da je i u ovom selu Koštunica glavna tema i da ga većina meštana lično poznaje. Ova kuća je, za razliku od prethodne, mnogo raskošnija, ima prostrano dvorište, a na samom ulazu, kod kapije, dočekao nas je pas. Međutim, ni ovde nismo zatekli Koštunicu, ali smo sreli njegovog prvog komšiju, koji za njega ima samo reči hvale.

– Za njega nema ništa loše da se kaže, samo dobro. Znamo se trideset i pet godina, kad sam se uselio ovde, i on je u to vreme došao. Tu su ranije živele njegove baka i majka, to je jedna fina porodica. I njegova žena Ljiljana Lazarević je dobra, oni su divni ljudi. Kupuju od nas domaće proizvode – ispričao nam je on.

Inače, kako smo saznali, Koštunica u selu ima i zasade aronije, pa često okupi prijatelje iz Beograda, koji mu pomažu u berbi.

– Pre neki vikend smo išli kod Voje da beremo aroniju. On skoro celo leto provodi u selu, vodi sasvim povučen život, prosto uživa. I kad se okupimo, ne pričamo o politici – kaže nam jedan od Koštuničinih bliskih prijatelja.

Koštuničin komentar o njegovom novom životu u selu nismo dobili do zaključenja broja.