Region

Stric poručio novom gradonačelniku Budve: “Bacio si ljagu na porodicu, vrati mandat koji si pendrekom dobio”

Izvor:  Novosti online

Petar Pero Divanović iz Paštrovića, rođeni stric Nikole Divanovića, koji je postavljen za predsednika Opštine Budva, pozvao je svog sinovca da vrati mandat.

Petar Pero Divanović iz Paštrovića, član SNP-a od osnivanja, i rođeni stric Nikole Divanovića, koji je postavljen za predsednika Opštine Budva, pozvao je svog sinovca da vrati mandat jer mu, kako tvrdi, ne pripada.

On je u saopštenju naveo da najoštrije osuđuje i sve napade na Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske pravoslavne crkve.

„U skladu sa slobodarskom i svetosavskom tradicijom Paštrovića, obraćam se javnosti Budve i Crne Gore ovim saopštenjem. Najoštrije osuđujem sve napade na Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske pravoslavne crkve. Takođe, najoštrije osuđujem krađu narodne izborne volje koja se desila od strane Demokratske partije socijalista i njenih satelita i brutalnu upotrebu sile od strane policije nad mirnim i ponosnim budvanskim narodom“, naveo je Petar Divanović, prenosi portal „In4s“.

Istakao je i da osuđuje i postupak bratanca Nikole Divanovića, koji je „grubom silom i uz pomoć policije, pendreka i suzavca, izabran za tobožnjeg gradonačelnika, čime je grubo uvredio svoje pretke i čestite Paštroviće i bacio na sebe ljagu“.

Pozvao ga je da mandat ostavi onome koga je narod izabrao i vrati se iskonskim vrednostima svog plemena i barjaktarske kuće Divanovića.

„Svi srebroljupci su kroz istoriju osuđeni na prezir i bojkot sredine u kojoj žive. Ne dozvoli, sinovče, da takav biljeg obilježi i tebe. Za dva meseca će redovni izbori u našem gradu, pa se kandiduj do mile volje i ne brukaj se više. Samo što će prebijeni i poniženi Budvani tada, 30. avgusta, jednim potezom olovke na političku marginu, da ne upotrijebim neku grubu reč, poslati sve izvršitelje ovog puča protiv naroda, uključujući i tebe Nikola“, poručio je stric Nikole Divanovića.