Republika Srpska

Stanković tužio Republiku Srpsku zbog duga za ZEV

Izvor: Capital

Zajednica etažnih vlasnika (ZEV) poslovnog centra „Integra“ tužila je Republiku Srpsku, Ministarstvo finansija i Poresku upravu radi duga od 160.000 KM zbog neplaćenih faktura koje je ispostavio ZEV, saznaje portal CAPITAL.

Naime, ZEV poslovnog centra „Integra“ podnio je tužbu protiv RS i navedenih insitucija Okružnom privrednom sudu Banjaluka, a kao razlog naveli su dug zbog neplaćenih fakturisanih iznosa na ime Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda radi formiranja sredstava za zajedničku rezervu.

Zbog duga od 164.212 KM u septembru je održana glavna rasprava pred sudom, ali iznenada, početkom oktobra, „Integra“ obaviještava sud da povlači tužbu. Preostalo je samo da se o povlačenju tužbe saglasi Pravobranilaštvo RS koje zastupa Srpsku i njene institucije, i da se slučaj okonča.

Iz Poreske uprave RS do objave teksta nisu odgovorili da li su platili dug ili je spor riješen na drugi način.

Ovo nije prvi put da kompanija „Integra“ različitim tužbama pokušava da izvuče novac iz budžeta Srpske.

Portal CAPITAL objavio je da je firma „Integra Inženjering“ Slavice Stanković tužila Grad Banjaluku zbog parkinga koji su izgradili uz Administrativni centar Vlade, a koji Grad naplaćuje.

Okružni privredni sud Banjaluka je presudio u korist „Integre“ i obavezao Grad da isplati Stankovićima 510.354 KM. Grad je na tu presudu uložio žalbu.

Podsjećamo, „Integral inženjering“ Slobodana Stankovića, muža Slavice Stanković, izgradio je  Administrativni centar Vlade za šta je naplatio ukupno 219,5 miliona KM, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Građani Srpske konačno otplatili luksuznu zgradu Vlade“.

Pored dvije zgrade za Vladu, Stankovići su izgradili i poslovnu zgradu „Integra“ u kojoj su prostor kupile ili iznajmile mnogobrojne institucije Srpske, od „Šuma RS“, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, Poreske uprave RS, Inspektorata RS… Uz ovu zgradu je izgrađena i zgrada RTRS-a.