Region

SLEDI NAM PAKAO OD VREMENA: Čuveni meteorolog izdao važno saopštenje!

Temperature će prvih par dana u septembru biti nešto niže uz svežije vreme, a potom nas ponovo očekuje porast temperature, toplo i sunčano vreme.

Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da nam najtopliji dani ovog leta tek slede. U subotu i nedelju očekuje temperature čak oko 35 stepeni, a biće još toplih dana i predstojeće jeseni.

Tek na samom kraju septembra sledi zahlađenje sa dosta padavina.

-29. i 30. avgust će biti najtopliji dani ovog leta, a u noći između 30. i 31. avgusta očekuje se zahlađenje uz pljuskove- rekao je Todorović.

Prvih 4-5 dana septembra će biti nestabilno vreme uz kišu i niže temperature, a nakon toga otopljenje i nastavak leta sa temperaturama od 25-30 stepeni.

Meteorolog je gostujući u jednoj emisiji rekao da se na svakih 35 godina smenjuju periodi suvih i sušnih leta. Kako je rekao, poslednjih 10-ak godina češća su sušna leta sa temperaturama preko 35 stepeni.

-Tako je baš topla bila 2012. 2015. i 2017. godina. Kada pogledamo unazad stotinak godina primećuje se da se na svakih 35 godina smenjuju topla i suva leta. Tako je 30-ih i 40-ih bio period toplih leta, 60-ih i 70-ih period svežijih leta. Poslednjih 35 godina smo na kraju tog toplog perioda-objasnio je meteorolog.

 

(Glas javnosti/Espreso)