Region

ŠIPTAR ĆE BITI NOVI PREMIJER CRNE GORE! Diktator Milo DAO BESU Tačiju i Rami!

Svestan da posle nedeljnih izbora vlast možda može da sačuva samo uz pomoć Albanaca, Milo Đukanović obećao Ediju Rami i Hašimu Tačiju da će za novog predsednika vlade postaviti Šiptara

Izvor; Informer

Crnogorski predsednik Milo Đukanović planira da za budućeg premijera te države postavi Šiptara, tvrde podgorički mediji! Svestan da posle nedeljnih izbora vlast možda može da sačuva samo uz pomoć Albanaca, Đukanović je obećao Ediju Rami i Hašimu Tačiju da će Albanac biti novi predsednik vlade Crne Gore!?

Upravo posle ovog političkog dila, albanski premijer Edi Rama je javno podržao Đukanovića, zahvalivši mu se na srpskom jeziku zato što je ‘najviše uradio za Albance’!?! Da je ovaj dogovor izvestan potvrđuje i sam Rama, koji je juče pozvao Albance da glasaju za Albansku listu kako bi ‘pojačali zastupljenost u političkom životu Crne Gore’. Upućeni tvrde da Đukanović planira da prepusti Šiptarima premijersko mesto, slično kao što je to uradio i severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

Zaev dao državu Albancima

Severnomakedonski premijer i lider SDMS Zoran Zaev posle parlamentarnih izbora postigao je dogovor o koaliciji sa liderom albanske manjinske stranke Demokratska unija za integracije (DUI) Alijem Ahmetijem.

Da bi ga Albanci podržali, Zaev je morao Ahmetiju da obeća i premijersku fotelju. Zaev će tako Ahmetiju funkciju prepustiti poslednjih 100 dana svog mandata.

Možda će i Milo baš tako?

Prešao na ‘plan B’

Rama je, inače, juče izjavio da bi svi Albanci trebalo da podrže Albansku listu ‘što je jače moguće’.
– Verujem da je vaš izbor jasan i nadam se da će vaš glas biti ujedinjen u istom pravcu koji jača vašu zastupljenost u političkom životu Crne Gore i ide u skladu sa pravim izborom za tu zemlju, koja treba po svaku cenu da ide napred. Stoga vas molim da iskoristite svoje pravo glasa i da podržite Albansku listu što je moguće jače. Ta lista ne predstavlja samo ujedinjenje albanskih partija, već prvi put povezuje Malesiju i Ulcinj u jednoj grupi koja će da poveže Albance zajedno u tim oblastima da podržavaju jedni druge i evroatlantski pravac Crne Gore – rekao je Rama, a prenosi podgorička ‘Borba’.

Beta

Komentarišući ove navode, portparol opozicionog NSD Marko Kovačević kaže da Milo Đukanović sigurno gubi podršku Srba, pa se sada okreće ‘planu B’.
– Đukanović dramatično gubi podršku među pravoslavnim narodom u Crnoj Gori. Zato se i okreće Albancima. Ideja mu je da albanske glasove uzme za svoj DPS. Zauzvrat, Đukanović im je obećao mesto premijera i mnogo veći stepen nezavisnosti za regije u kojima Albanci žive – upozorava Kovačević.

Došao mu je kraj

Politikolog Vladislav Dajković, na drugoj strani, ocenjuje da je Đukanoviću došao politički kraj i da džabe daje bilo kakva obećanja.
– Nimalo me ne čudi to što je ponudio Albancima mesto premijera. Đukanović bi ponudio i svoju dušu crnom đavolu samo da ostane na vlasti i zadrži moć i privilegije. Ipak, mislim da džabe nudi i obećava. Njemu je odavno došao politički kraj, a u nedelju ćemo taj njegov kraj samo da ozvaničimo i proslavimo – naglašava Dajković.