BiH

RAK BiH stao na stranu „Telemacha“ koji je korisnike oštetio za „Arena sport“

SARAJEVO – Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH na veliko razočarenje nezadovoljih korisnika neće pokretati bilo kakav postupak protiv kompanije „Telemach“ zbog ukidanja „Arena sport“ kanala na svojim platformama među kojima je i „Total TV“. Takođe, kako su ocijenili, korisnici nemaju pravo na jednostrani raskid ugovora bez plaćanja naknade.

Podsjećamo, „Telemachovi“ pretplatnici od 1. januara ne mogu da gledaju „Arena Srort“ kanale jer nije dogovoren dalji nastavak saradnje. To je kod ljubitelja sporta pokrenulo lavinu nezadovoljstva, pa su masovno krenuli raskidati ugovore i vraćati opremu.

Na njihovu stranu je stala institucija Obudsmena BiH koja ih je podstakla da podnesu zahtijeve za raskid ugovora tvrdeći kako neće plaćati bilo kakve „penale“, što je RAK sada demantovao.

U odgovoru RAK-a koji je upućen podnosiocima prigovora, se navodi kako je „Telemach“ obavijestio korisnike o gašenju kanala kao i nadležnu agenciju, sa čime je ispunio svoje zakonske obaveze.

Takođe, u odbrani „Telemacha“ RAK kaže da kompanija ima pravo na samostalno kreiranje i izmjenu programske liste, pa su zahtjevi za raskid ugovora neosnovani.

U konkretnom slučaju se ne radi o izmjeni Opštih uslova poslovanja i cjenovnika već o izmjeni sadržaja programske šeme koja nema za posljedicu pravo na raskih ugovora bez naknade“, poručili su iz Regulatorne agencije za komunikacije.

 

 

CAPITAL