Region

Policija dala rok demonstrantima da se povuku

U cetinjskom manastiru danas u 8 sati planirano je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskoj Joanikija, čemu se protivi grupa demonstranata, koji traže da se to izvrši na drugom mjestu.

Patrijarh srpski Porfirije krenuo je jutros sa sveštenstvom na Cetinje gdje je planirano ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, a demonstrantima koji to pokušavaju da spriječe policija je dala rok da se raziđu sa barikada.

Demonstrantima na barikadama kod Cetinja policija je poručila da im je skup neprijavljen i dala im je rok od dva minuta da se raziđu. Demonstranti su odgovorili uvredama i psovkama.

Kako prenose pojedini mediji, barikade prema Cetinju su pale, osim kod Belvedera.

Policija je jutros na Cetinju bacila suzavac na građane koji protestuju zbog najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastitru.

Iako je iz kabineta premijera saopšteno da su građani bacili Molotovljev koktel novinari koji su na lici mjesta kažu da to nijesu vidjeli. Da nije bačen Molortovljev koktel na policiju tvrdi i portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Ka Cetinju se uputilo više policijskih kola, dvoje vatrigasnih vozila i bager.

Policije je bacila suzavac na građane u centru Cetinja i kod muzeja Kralja Nikole.

Građani Crne Gore koji su cijelu noć bili na bariladama ne odustaju i poručuju da Joanikije ne može biti ustoličen u Cetinjskom manastiru i da njemu, kao u srpskom patrijarhu Porfiriju i njihovoj pratnji neće biti dozvoljen dolazak na Cetinje.

Na Cetinje je stigao i bivši predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović…

(BN/CDM/Vijesti)