BiH

Početak radova na auto-putu Sarajevo-Beograd već na proljeće

BANJALUKA – Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović istakao je da se procjenjuje da će izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo početi na proljeće i koštati od dvije do 2,5 milijardi evra.

Mitrović je rekao za RTRS da će ova izgradnja biti finansirana turskim kreditom i omogućiti ekonomski razvoj, kao i da je Republika Srpska spremna za početak gradnje ovog puta na svojoj teritoriji. On je rekao da bi u pomenutom poslu mogle da učestvuju i firme iz Srpske.

Početak radova na ovom putu, odnosno na prvoj dionici od Rače do Bijeljine, moguće je očekivati već na proljeće“, rekao je Mitrović.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik DŽaferović i Željko Komšić sastali su se u Ankari sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, te predsjednikom turskog Parlamenta Mustafom Šentopom.

Tokom posjete potpisani su sporazumi o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, kao i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola, te Memorandum o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Kancelarije za investiranje Predsjedništva Turske o saradnji na promociji investicija.

 

 

Srna