Republika Srpska

Ovo je ustanak protiv privatne države. Mile gotov si! (VIDEO)

Himnom “Bože pravde” počeo skup u Banjaluci.

Predsjednik SDS Mirko Šarović je saopštio građanima zaključke, koje vlast treba odmah da ispuni.

– Tražimo od RTRS-a da u roku od 15 dana na isti način u digitalni MUX A na Kozari uključi BN TV kao što je uključio i ATV.

U suprotnom isti ovakav skup održaćemo za 15 dana pred RTRS-om i nećemo otići dok to ne urade- kazao je Šarović.

Stanivuković je zatražio sjednicu gradskog parlamenta i usvajanje rebalansa budžeta Banjaluke.

On je rekao da traže da RTRS bude istinski Javni servis svih gradjana, a ne megafon SNSD-a.

– Zahtijevamo od tuzilastva i suda da u roku od 30 dana započnu procesuiranje svih odgovornih za afere tokom pandemije- kiseonik, maske, respiratori.

Zahtijevamo momentalnu smjenu ministra zdravlja Alena Šeranića, direktora UKC-a Vlade Đajića i svih i direktora  bolnica koji su postupali mimo zakona i standarda u nabavci medicinskog kiseonika”, kazao je Šarović i naglasio da je život veći od njihovih funkcija.

– Sledeće godine moramo ih ispratiti u prošlost…kazao je Govedarica, dodajući da smo pobijedili 2018. 2020, pobijedićemo i 2022. godine. Veliki aplauz dobio je Govedarica koji je rekao da je došao kraj režimu…Nedamo BN TV, kazao je Govedairca….

Skupu se obratila i novinarka BN TV Slađana Jašarević, koja se zahvalila za podršku BN TV…

– Ovo je ustanak protiv privatne države – kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Preko 10 hiljada građana skandira- Mile lopove – , na što Draško uzvraća: – Zato će ići u zatvor .

Ovdje su pjevali ne može nam niko ništa, e može, došao je kraj. Trg je slobodan, Banjaluka je slobodna, biće slobodna i Republika Srpska”, kazao je Stanivuković…On je poslao i podršku Srbiji i pozvao Vukotu Govedarricu da pozdravi okupljene građane, jer je on prvi donio pobjedu u Banjaluci.

“Ovo što vlast radi svom narodu može da se nazove samo rječju izdaja! Oni su izdali Republiku Srpsku, pogazili je, guše slobode, a sada i razaraju zdravstveni sistem. Mi ne smijemo više nikada dozvoliti da Republikom Srpskom upravljaju izdajnici i neznalice. Zato ćemo im mijenjati i Srpsku povesti put stabilnosti, napretka, poštenim putem, sa osnovnim nacionalnim zadatkom a to je biološki opstanak naroda. Ako oni nekim čudom  ostanu, nas će nestati”, kazala je Jelena Trivić, doktor nauka u poslanica PDP-a u NSRS.

– Mi volimo Republiku Srpsku u svom srcu, a oni u svom džepu. Živjela Republika Srpska”. poručila je Trivićeva.

Jedan od najvećih protivnika režima, koji je gromoglasno pozdravljen, je Nebojša Vukanović koji je poručio sa pozornice – Mile odlazi … Gotov je…

-Već vidim da će fabrike laži u režimskim medijima imati pune ruke posla da nenarodnom režimu uliju samopouzdanja jer narod večeras kaže – Dosta je – rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

On je poručio da je dosta jednomlja i vlasti jednog čovjeka, a vi znate kako se on zove”, kazao je Nešić.

Predsjednik SPS Goran Selak je kazao da je i ta partija uz narod i da odlučno kažu onima koji guše slobodu, opštine i gradove….

“Naš zadatak je da Dodika otjeramo u prošlost”, kazao je načelnik Teslića Milan Milićević, koji je na lokalnim izborima tri puta pobijedio SNSD. “Dosta je više”, rekao je on…

Ispred pokreta za Banjaluku govorio je Saša Lazić koji je kazao stop režimu.

Prisutnimo se obratio i predsjendik Gradskog odbora DNS Radislav Jovičić, koji je kazao da ovako više ne ide…

– Nećemo ovakvu Republiku Srpsku u kojoj je rekordna zaduženost, u kojoj je narod doveden do prosjačkog štaba i najvećeg stepena korupcije, gašenja slobode medija, nestanka prava i pravde. Narode hoćemo im dozvoliti da nastave ovako. Dosta je više”, kazao je zamjenik SDS Milan Radović.

On je rekao da nedamo BN televiziju. Mi hoćemo Republiku Srpsku bolju i pravedniju u kojoj ljudi mogu normalno da žive od plodova svoga rada, u kojoj penzioneri primaju dostojne penzije, borci i druge kategorije boračke populacije imaju veća prava i primanja- kazao je Radović.
– Za Republiku Srpsku u kojoj ne treba partijska knjižica SNSD-a da dobijete posao…u kojoj ne trebate biti kum, brat ili čaln porodice…,kazao je Radović.

Slobodna Banjaluka za slobodnu Republiku Srpsku – kazao je predsjednik PDP Branislab Borenović.

– Sa narodom ćemo pobijediti ovaj režim i bićemo slobodna zemlja, poručio je Borenović, navodeći da je dosta više ove vlasti i da će u narednih godinu dana otjerati nenarodni režim. Za godinu dana je dan odluke, kazao je Borenović.

U organizaciji više opozicionih stranaka na banjalučkom Trgu Krajine treba da počne protest građana protiv svih negativnih pojava u društvu.

Jedna od tema je korupcija, gušenja slobode medija…blokade gradova i opština u kojima nije vlast SNSD-a.

Neposredni povod za ove proteste bila je afera “kiseonik” i gašenje predajnika BN TV.

Zainteresovanost za današnji protest u Banjaluci pokazale su i brojne medijske kuće iz regiona i svijeta.

Tako su pojedine svjetske agencije i TV kuće tražili od BN TV da im ustupi televizijski signal za direktan prenos sa Trga Krajine u Banjaluci, među kojima je i agencija AP.

Na skupu obratiće se lideri opozicionih stranaka, kao i gradonačelnik Banjaluke…

Skup sa Trga krajine BN TV će prenositi uživo već od 17.15 časova.

 

(BN Foto: BN)