Svijet

Otkrili pola tone droge – Mornar iz Srbije mrtav

Istraga jezive smrt mornara iz Srbije na brodu MSC Adelaide u Đenovi je u toku, a kako prenose lokalni mediji, muškarac je navodno, pre smrti svojom krvlju napisao poruku supruzi.

Istraga je u toku i treba da utvrdi da li je muškarac, koji je pronađen sa prerezanim vratom, ubijen ili je izvršio samoubistvo.

Pojedini italijanski mediji navode da je Srbina kolega pronašao sa žiletom u ruci, nakon čega je on taj žilet bacio.

Sečivo nije pronađeno, i sve opcije su i dalje otvorene.

Podsetimo, na brodu je prvo otkriven tovar droge i to nakon što su primetili da se u toku noći neko mota oko njega.

– Lučki radnik je uhapšen na delu kada je istovario kontejner sa 14 vreća čistog kokaina. Nakon hapšenja, policija je ušla na brod i zatekla zaklanog muškarca iz Srbije – pišu italijanski mediji.

Tamošnji istražitelji ispituju da li je smrt Srbina povezana sa tovarom kokaina, a ta dva slučaja se za sada vode odvojeno.

– Posada broda je rekla da je videla Srbina sa nožem da se šeta po plovilu, ali je čudno to što pored njegovog tela nije pronađen nož – kažu i dodaju: “Istražitelji su uhapsili dvojicu mušakaraca, koje su zatekli na brodu. Reč je o Kulmvu Kamalu i Fabiju Papeu. Tada je jedan od njih uhvaćen kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za video-nadzor. Vrednost zaplenjene droge na tržištu bi bila 30 miliona evra. Srpski moreplovac je bio zaklan, prerezano mu je grlo. Naložena je obdukcija Srbina, posle koje će se znati kako je zaklan.”

U toku je istraga celog slučaja.

– Istraga tužioca, koju koordinira zamenik tužioca Federiko Manoti, nastavlja se, a trenutno se radi i na potrazi za saučesnicima. Brod će ostati privezan u luci nekoliko dana, kako bi se omogućila istraga – dodali su oni.

(Blic Foto:MUP)