Republika Srpska

Ostavku podnosi i načelnik Kozarske Dubice – da li je u pitanju ucjena?!

Ostavku na zahtjev Milorada Dodika mogao bi uskoro da podnese i načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić, koji je donedavno bio pod velikim pritiskom zbog gubitka skupštinske većine u toj opštini, saznaje BN.

Kako tvrde naši izvori, Reljić jeste bio nezadovoljan odnosima unutar partije, kao i saradnjom sa koalicionim partnerima na opštinskom nivou, u prvom redu SNP-om Darka Banjca, ali će neopozivu ostavku na mjesto načelnika opštine ipak podnijeti pod pritiskom, tvrde izvori BN.

Za razliku od Dalibora Pavlovića, koji je na Dodikov poziv danas podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora zbog skandala izazvanog eksplicitnim fotografijama koje su dospjele u javnost, načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić mogao bi da bude primoran da odstupi sa funkcije zbog ucjena.

Naime, Reljić je ljetos saslušavan u policiji, koja je samo dan nakon što je 6. jula isključen iz SNSD-a, podnijela protiv njega izveštaj zbog krivičnog djela koje je navodno počinio 2013. godine.

Zbog novih sukoba unutar SNSD i nemogućnosti normalnog funkcionisanja lokalne vlasti , a posebno zbog zahtjeva Banjčevog SNP-a, koje navodno odobrava i sam Dodik, Reljić je spremio ostavku koju bi uskoro mogao da saopšti javnosti.

Aktuelna predsjednica OO SNSD Kozarska Dubica, Rankica Marelj, kao i odbornica Senada Zlokapa, dva su najveća kamena u načelničkim cipelama Radenka Reljića, koje, kako tvrde njegovi bliski saradnici, namjerava da skine što prije.

Sukobi koji u SNSD Kozarska Dubica traju od kraja prošle godine, svoju kulminaciju su doživjeli privremenim gubljenjem skupštinske većine, koja je povraćena nakon lične intervencije Milorada Dodika.

On je uspio da u redove partije vrati  dbornice Senadu Zlokapu i Suzanu Babić koje su prethodno napustile i stranku i skupštinsku većinu, dok je načelnik Radenko Reljić odlukom OO SNSD isključen iz partije.

 

 

BN