Republika Srpska

Oglasio se Dodik: Ne učestvujem u rušenju Vučića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio da ne učestvuje ni u kakvom rušenju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da je očigledno da neko pokušava da zavadi rukovodstvo Republike Srpske i Srbije.

“Nisam se sastao nedavno sa biznismenom Miodragom Davidovićem iz Crne Gore u restoranu `Integra` u Banjaluci. Nemam namjeru da se pravdam i degutantno je i da komentarišem bilo kakve konstrukcije takvog tipa”, rekao je Dodik, a prenosi Srna, za “Večernje novosti” povodom informacija da se u Banjaluci sreo sa Davidovićem, koji je tamo doputovao sa specijalnim zadatkom da u Srpskoj “raspiri” opoziciona osjećanja prema aktuelnoj vlasti u Beograd.

Dodik je potvrdio da se nedavno sastao sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, koji je bio u Banjaluci u posjeti banjalučkom vladici Jefremu.

“Samo konvertiti koji često mijenjaju političke stavove mogu imati sumnje oko ovakvih sastanaka i praviti nekakve konstrukcije”, dodao je Dodik.

Dodik je najavio da će danas biti u Beogradu na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, te naveo kako nema nikakvi promjena u odnosima Srbije i Srpske i ličnim odnosima između sa Vučićem za koga je rekao da ima njegovu veliku podršku.

“To je moj stav. Uvijek sam ga pokazivao i uvijek ću ga i pokazivati. Veoma smo zahvali za sve što je učinio za Republiku Srpsku. I sada se odjednom pojavljuju neki koji plasiraju priču da se nešto ruši. Ništa se ne ruši”, rekao je Dodik.

Na navode da se stastajao sa episkom diseldorfskim i cijele Njamačke Grigorijem, Dodik je odgovorio da sa njim ne dijeli političke stavove.

“Oni koji žele da se bave politikom ne mogu istovremeno da se bave i najodgovornijim poslom u Crkvi. Treba da ostane odvojenost Crkve i države. U procesu kada je aktuelan proces izbora novog poglavara SPC, apsolutno podržavam napore naše Crkve da do toga dođe na jedan transparentan način”, objasnio je Dodik.

Кoga god da izabere SPC, Dodik je rekao da će za njega biti prihvatljiv i podržan.

Dodik je podsjetio da je imao imao dobru saradnju sa vladikom Grigorijem dok je službovao u Hercegovini, ali da tada njegovo djelovanje na političkom planu nije bilo vidljivo i nije bilo nikakvih namjera.

“Njagov pristup mješanju u politički život nije dobar. To ne koristi Crkvi i ne pomaže državi. Jedinstveno SPC i države je najvidljivije kroz očuvanje naših nacionalnih interesa”, ocijenio je Dodik.

Podsjetimo da je Dodik prošle sedmice u svom kabinetu razgovarao sa Miodragom Davidovićem poznatijim Dakom i episkopom Jonikijem, koji su nakon toga bili u restoranu na 14 spratu, poznatijem Integra, koji se nalazi u istoj vladinoj zgardi gdje je i Dodikov kabinet.

Daka i Jonikije bili su u pratnji Dodikovog savjetnika Pera Simića, a na ručku su bili i pojedini Dodikovi ljudi iz Laktaša.

Više o tim sastancima pročitajte na linku:

https://www.rtvbn.com/3999714/dodik-uz-pomoc-kriminalnih-krugova-rusi-vucica

 

(BN)