Region

Novi sukob: Ne idemo na sahrane vođa narko-kartela

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je predsedniku Milu Đukanoviću da je Crna Gora dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca.

Kako je rekao, a ne na sahrane vođa narko kartela.

Đukanović je danas pitao zašto su premijer i pola Vlade bili na sahrani jednog od “otvorenijih neprijatelja” Crne Gore i crnogorskog naroda, episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija.

“Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku ‘Verovali ili ne’. Šta je Crna Gora dočekala”, napisao je Đukanović na Tviteru.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je na sahrani episkopa Atanasija u Trebinju bio privatno jer mu je bio prijatelj i dodao da ima pravo na malo privatnosti.

On je ocenio da Đukanovića boli “što je ujedinjena i obespravljena Crna Gora rekla da ne želi više ni DPS” niti njega kao predsednika.

On je na Tviteru napisao da Đukanović još nije oprostio Crkvi i njenim vladikama što je “obespravljeni narod Crne Gore najpre uspravila, pa objedinila, ne pitajući ko je koje nacije i ko je koje vere”.

“Crna Gora je dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21. veka, amislite da joj zvaničnici idu na sahrane vođa narko kartela ili belosvetskih tajkuna”, rekao je Krivokapić.

 

(B92)