Region

Detalji stravične nesreće: Djeca u teškom stanju

Djeca povrijeđena nakon eskplozije i strujnog udara na uglu ulica Galipoljske i Milorada Jovanovića na Čukarici, u teškom su stanju.

Nakon hitne dijagnostike i urgentnog zbrinjavanja, u kom su učestvovale dežurne ekipe i hirurški tim, sedmoro djece večeras je primljeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, gdje su ljekari dali sve od sebe da im pruže pomoć.

Četvoro djece je u jedinici intenzivne njege sa teškim opekotinama opasnim po život, dok je dvoje u izuzetno teškom stanju, piše Telegraf.

Na odjeljenje plastične hirurgije primljeno je troje djece.

Djeca i jedna odrasla osoba povrijeđeni su danas oko 16.30 sati nakon eksplozije na uglu ulica Galipoljska i Milorada Jovanovića u beogradskom naselju Čukarica.

Inače, baraka za stanovanje je ispod dalekovoda, pa je najvjerovatniji uzrok eksplozije strujni luk od dalekovoda.

Jedno od povrijeđene djece ima 15, a ostala od tri do šest godina, piše Pink.

Pretpostavlja se da je došlo do spajanja faza, riječ je o struji koja ima više hiljada volti. Postoji mogućnost da je nešto metalno bačeno na žice koje imaju više hiljada volti, piše Kurir.

Nakon policijske istrage, biće poznat tačan uzrok eksplozije.

Komšije za Blic pričaju da je u Galipoljskoj prije nekoliko dana izbio požar u kojem, srećom, nije bilo povrijeđenih. Međutim, vatra je progutala nekoliko Baraka.

 

(Blic)