Hercegovina

NATAŠA MILJANOVIĆ ZUBAC: TUŽIĆU VOJISLAVA ŠEŠELJA

Zbog verbalnog napada političara Vojislava Šešelja novinarka RTRS Nataša Miljanović Zubac najavila tužbu protiv njega, Hepi televizije, voditelja emisije i dnevnih novina ALO.rs.

U otvorenom pismu Šešelju novinarka  ističe da ga svjesno ne oslovljava sa gospodine, je su za nju gospoda nešto drugo.

“Slušala sam vas kako “uvjerljivo” pričate javnosti o meni kao “moralnoj spodobi” nazivajući me pogrdnim imenimakoja ja, ni najgorem neprijatelju, ne bih izgovorila. Ali, vi tako poimate obrazovanje, intelekt, ponašanje visoko obrazovanog čovjeka i ja u to neću da ulazim, kaže Miljanović Zubac i dodaje: “Vidim da vas moj privatni život posebno interesuje,pa, ako je to vaša pasija, slobodno mi se obratite detaljno ću vas, i sve koji su vam saučesnici u ovom ataku na mene, upoznati o svemu što vam je zanimljivo, pa možete i o tome tako “intelektualno” da govorite na Televizijama koje samo takav vokabular i takve teme razumiju”.

Brutalni napad i satanističke izjave Vojislava Šešelja upućene Nataši Miljanović Zubac osudili su Udruženje novinara Republike Srpske, UO Nezavisnog sindikata radnika RTRS, Uređivački kolegijum RTRS, Mreža SafeJournalists, brojna udruženja, kao i pojednici iz cijelog svijeta.

Novinarska udruženja očekuju da Regulatorna agencija za medije Srbije pokrene postupak protiv lica odgovornih za plasman ovakvih sadržaja u programu medija sa nacionalnom frekvencijom.