Hercegovina

ELEKTROPRIVREDA SRPSKE PRED KOLAPSOM ?

Za loše poslovanje radnici Elektroprivrede Srpske optužuju generalnog direktora ERS Luku Petrovića

Nakon višemjesečnih neuspješnih pregovora sindikata sa predstavnicima kompanije radnici opravdano strahuju da postojeće stanje vodi ubrzano prema privatizaciji preduzeća, pošto je još, kako tvrde, ostalo da se dovede do propasti, obezvrijedi imovina i ode “na doboš”.

Novim koeficijentima poniženi su elektro monteri, ukinuti su dežurni električari, obezvrijeđeni dispečeri, dok su podizane plate elektro inženjerima,nekim koordinatorima, a postoji i višak radnika koji su došli do zaposlenja u predizbornom periodu. Zaposleni su politikolozi, profesori fizičkog vaspitanja, a odlazili su monteri, dispečeri i drugi na kojima počiva poslovanje preduzeća. Radnici se pitaju ko će da radi na terenu i održavati mrežu, jer deficitarni kadrovi napuštaju preduzeće i bez otpremnina nezadovoljni platama, uslovima rada i postupanjem rukovodstva na čelu sa Lukom Petrovićem.

Ogorčeni i razočarani radnici navode da su spremni da izađu na ulice da bi iskazali svoje nezadovoljstvo lošim stanjem i lošim rukovođenjem ERS-a.