Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je da postoje mehanizmi unutar NATO-a koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti države.

Srđan Darmanović je, odgovarajući na pitanje novinara, da li ima kontakte sa NATO-om u kontekstu povremeno narušene bezbednosne situacije i uplitanja jedne susedne države u unutrašnje stvari Crne Gore, kazao da ne vidi da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom.

“Imamo stalnu komunikaciju sa saveznicima raznim povodima, ne vidim da postoji potreba za nekim alarmiranjem u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom. Vjerujem da će se političkim putem naći rešenje za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou”, kazao je Darmanović posle sastanka sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Gordanom Grlićem Radmanom.

Darmanović je podsetio da je danas tri godine od članstva Crne Gore u NATO i da su benefiti ogromni.

“Benefiti su ogromni, Crna Gora je danas drugačija zemlja, bezbednija, sigurnija, imamo moćne saveznike, reformisali smo svoj sistem odbrane i bezbednosti, zatim Crna Gora je prvi put u istoriji postala institucionalno deo zapadnog sveta i porodice zapadnih demokratija”, rekao je Darmanović.