Region

Ko se protivi kovid mjerama biće papreno kažnjen

Hrvatski ministri zdravlja i pravosuđa i uprave, Vili Beroš i Ivan Malenica saopštili su danas da se uvode stroge kazne za odgovorne osobe koje ne poštuju odluku o obaveznim kovid potvrdama.

Nepoštovanje navedene odluke kažnjavaće se u novčanom iznosu od 30.000 do 50.000 kuna, odnosno od 8.000 do 13.000 KM.

Beroš je na vanrednoj konferenciji za novinare oštro kritikovao političare koji su podržali protest protiv vakcinacije i testiranja.

Ministar zdravlja je upozorio da epidemiološka situacija u Hrvatskoj nije dobra i pozvao građane da prime treću dozu vakcine protiv korona virusa.

Beroš je rekao da su učesnici protesta protiv vakcinacije izmanipulisani, a da su, kako je rekao, “manipulatori pokazali svoja lica.”

Beroš je sa žaljem konstatovao da je među protestantima bilo ljekara i intelektualaca što, kako je rekao, može da znači samo jedno – ti ljudi su izmanipulisani.

– A oni, manipulatori, su pokazali svoja lica. Bili su na tim protestima i usprkos tome što njihovi zdravstveni stratezi podržavaju vakcinaciju, testiranje i upotrebu kovid potvrda, oni se bore protiv toga. Dakle, bore se protiv svega. Šta je rezultat toga? Ugrožavanje zdravlja hrvatskog naroda – rekao je Beroš.

 

(Tanjug  Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)