Svijet

KIM JONG UN PONOVO U KOMI? Da li njegova sestra definitivno preuzima vlast?

Južnokorejski diplomata Čang Song Min tvrdi da je lider Severne Koreje Kim Dzong Un u komi, a da je njegova sestra preuzela kontrolu nad Severnom Korejom.

Bivši pomoćnik pokojnog južnokorejskog predsednika Kim Dae Džunga tvrdi da Severna Koreja krije istinu o pogoršanju zdravlja svog vođe i kaže da je, koliko on shvata, vladar Severne Koreje u stanju kome, prenosi britanski Dejli Mejl.

On je za lokalne medije rekao da je Kimova sestra Kim Jo Džong u poziciji da preuzme neka ovlašćenja svog brata.

Čang Song Min to tvrdi iako su severnokorejski mediji objavili slike za koje se tvrdi kako dokazuju da je Kim prisustvovao sastanku vlade u četvrtak.

Nagađanja o Kimovom zdravstvenom stanju je sve više zbog izostanka njegovih javnih nastupa ove godine, navodi Dejli Mejl.

Ko je moćna sestra Kim Jong-una za koju se opet priča da preuzima ...

Prošle sedmice mediji su preneli da je Kim Džong Un dao veća ovlašćenja svojoj sestri i da je ona sada zadužena za severnokorejsku politiku prema SAD-u i Južnoj Koreji.

Inače, mnogi za Kim Jo Džong kažu da je svirepa, ako ne i opasnija od brata i podsećaju na slučaj kada su propagandni baloni i drugi materijali protiv vođstva Pjongjanga osvanuli na granici sa Južnom Korejom i opasno je naljutili

Ona je taj čin ocenila kao kršenje sporazuma između Severne i Južne Koreje, pa je naredila da se digne u vazduh zgrada koja je služila za razgovore dve Koreje.

Izvor: nova.rs