Hercegovina

ILIJA STANKOVIĆ PORUČIO LUKI PETROVIĆU: „CRNA GORA JE VEOMA, VEOMA BLIZU…“

Ilija Stanković, kandidat za gradonačelnika, oglasio se povodom izjave Luke Petrovića da je zaslugom SNSD-a prošle godine oko 2.000 Trebinjaca radilo u Dubrovniku.

Izjavu prenosimo u cjelosti:

„Poslednju izjavu gospodina Luke Petrovića u kojoj kaže da je zaposlenje preko 2.000 naših sugrađana u Dubrovniku zasluga aktuelne politike SNSD-a, smatram krajnje neprimjernom i politički licemjernom.
Svugdje u svijetu odlazak radno sposobnog stanovništva u druge sredine smatra se vrhuncem nesposobnosti aktualne vlasti da ljudima obezbjedi zaposlenje i život dostojan čovjeka. U ovome gradu svako zna, pa i sami ljudi koji su zaposleni u Dubrovniku, da je njihov odlazak na rad u Dubrovnik uzrokovan teškom materijalnim situacijom i nemogućnošću zaposlenja u svome gradu.
Podsjećam gospodina Petrovića na njegova predizborna obećanja iz 2016. godine kada je osim velikih i pretencioznih projekata obećao i zaposlenja najmnje po jednog člana iz svake porodice u državni sektor. Istina je nažalost potpuno drugačija, a rezultati četverogodišnje vladavine SNSD-a u Trebinju su sledeći: nijedno otvoreno radno mjesto u realnom sektoru, nijedan realizovan najavljen i usvojen projekat, propala investiciona konferencija, masovan odlazak radno sposobnog stanovništva u druge sredine, negativna selekcija kadrova na svim nivoima i još mnogo toga.
Indikativno je što izjava gospodina Petrovića dolazi samo par dana poslije parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Podsjećam da je Crna Gora veoma, veoma blizu.„