BiH

I danas oblačno sa kišom, temperatura na jugu oko 24

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovina i grmljavinom, uz dnevnu tempereturu vazduha od 14 do 18, a na jugu oko 24 stepena Celzijusova.

Jutos u većini krajeva pada kiša, na jugu sa grmljavinom, dok mjestimično ima obilnijih padavina ima u Кrajini, Posavini i centralnim krajevima.

U kasnim poslijepodnevnim časovima padavine će postepeno slabiti, a na krajnjem sjeverozapadu se očekuje i djelimično razvedravanje, dok će u ostalim krajevima tokom noći i dalje padati slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjeter, sjevernog i sjeverozapadog smjera, a u Hercegovini jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Čemerno, Han Pijesak i Mrakovica 10, Sokolac 11, Prijedor, Novi Grad, Mrkonjić Grad i Bihać 12, Banjaluka, Doboj, Mostar, Sarajevo i Tuzla 13, Bijeljina, Višegrad, Foča, Gacko i Zenica 14, Mostar 16, Bileća i Trebinje  17 stepeni Celzijusovih.

Najobilnije padavine u protekla 24 časa bile su u Кalinoviku, gdje je zabilježeno 40 litara po metru kvadratnom, potom Foči 28,2, te na Čemernu 13,8.

 

 

(Srna)