Republika Srpska

Finansijski direktori „bježe“ iz „Elektroprivrede RS“

Dva finansijska direktora u „Elektroprivredi Republike Srpske“ (ERS) Darko Milunović i Nada Trninić dali su otkaze u posljednih mjesec dana, saznaje portal CAPITAL.

Darko Milunović odlučio je da napusti mjesto izvršnog direktora za ekonomsko finansijske poslove i člana Uprave ERS, gdje je bio u statusu vršioca dužnosti.

Milunović je bio duži period na godišnjem odmoru, te je nakon povratka i kratkog rada odlučio da da otkaz i to je prije dva dana i uradio.

Prethodno je, 1. avgusta otkaz dala i direktorica Direkcije za ekonomske, finansijske i komercijalne poslove u ERS Nada Trninić.

„Elektroprivreda RS“ je prošlu godinu završila s gubitkom od 29 miliona maraka.

Milunović je master statistike i asistent je na više fakulteta Univerziteta Banjaluka. Ranije je bio i savjetnik Željke Cvijanović, dok je bila premijer Srpske.

Kao stručnjak za statistiku radio je analize za SNSD o izlasku birača i glasanju na izborima, a koje su se, prema saznanjima CAPITAL-a, pokazale tačnim.

Pokušao se baviti i igrama na sreću i zajedno sa sadašnjim banjalučkim gradskim menadžerom Bojanom Kresojevićem imao je firmu „Optimum Consulting&Education“. Bili su sa Jelenkom Lolićem suvlasnici firme „Keno“ koja je sa “Lutrijom RS” pokušala da organizuje televizijsku lutriju, ali je taj projekat na kraju propao.

Osnivač je firme “METRICS” koja se bavi istraživanje tržišta i ispitivanjem javnog mnjenja.

 

Capital