Republika Srpska

Aleksandar Trifunović: Milorad Dodik će i dalje da koristi naš helikopter u svoje svrhe, i j.be mu se šta ti misliš o tome

Izvor: Buka

Knjiga letova i putnika ovdašnjeg helikopterskog servisa najčuvanija je tajna entitetske administracije. Kao i letova aviona u vlasništvu Vlade.

Dizanje helikoptera u vlasništvu Vlade RS sa heliodroma košta desetine hiljada maraka, zavisno od dužine leta. Kada je kupovan novi helikopter, bezobrazno skupi, pravdan je medicinskim i humanitarnim potrebama, te da će se njime voziti najteži pacijenti. Plaćen je blizu 10 miliona maraka, kao omanja opremljena bolnica.

Najčešći korisnik helikoptera nisu najteži pacijenti, nego Milorad Dodik, koga helikopterski servis poslužuje i služi mu ma koju god funkciju obnašao i za koju svrhu ga vozio.

Ako pokušate da saznate sa kojom svrhom leti helikopter u vlasništvu građana RS, prezadužene, najveće evropske sirotinje, i kako i zašto svakodnevno desetine hiljada maraka troškova tih letova doslovno odleti u vazduh, neće vam poći za rukom. Barem nama iz BUKE nije pošlo za rukom kada smo tu informaciju tražili.

Knjiga letova i putnika ovdašnjeg helikopterskog servisa najčuvanija je tajna entitetske administracije. Kao i letova aviona u vlasništvu Vlade.

Bilo bi realno i teško kako da se objasni jedan od prvih letova novog helikoptera, vrhunac bahatosti, let iznad tek završenog autoputa Banjaluka – Doboj, kojim je Milorad Dodik letio na svoj predizborni skup. Dok je njegova pratnja išla regularnim putem, za koga smo se kao i za helikopter debelo zadužili, cijelih dugih 40 minuta.

Maločas je, sa Skupštinske govornice, Milorad Dodik, inače sve bahatiji ako je moguće od Dodika biti bahatiji, poručio opoziciji da mu se jebe za njihovo poštenje i da će se on i dalje voziti našim helikopterom na svoje stranačke skupove jer je izabrani funkcioner ?!

Na ovaj način poručio je i građanima RS da mu se jebe za njih i njihovu potrebu da saznaju kako i zašto, s čim on leti za naše pare.

Sad vi možete biti virtuleno ili u kafanam ljuti ili ne zbog ovakvog ponašanja,ali je dokazano najbolja i jedina prilika da u ovakvoj državi građani kažu šta misle o ovakvom bahaćenju i trošenju resursa prezadužene Republike Srpske, a da to Milorada zanima, su izbori. Naredni su u novembru.

Na narednim izborima izborima građani dakle imaju priliku da se na isti način obrate gospodaru Srpske, kao što se on sa Skupštinske govornice obraća njima, i poruče mu:

a) jebe nam se kako trošiš naše pare

b) ne jebe nam se kao trošiš naše pare.

Sredine nema, a za neodlučne se i gospodaru, da izvinete, j.be.