BiH

Bosić: Oni osjećaju da se bliži kraj pa su pokrenuli radikalni “igrokaz”

– Sve je dozvoljeno u ovoj virtuelnoj igri u kojoj je samo važno ‘nabaciti lopticu ’ da se jedan ili drugi lažno ‘uzdignu’ u svom narodu i sakriju stvarne probleme, nerad i kriminal“, istakao je Bosić, navodeći da nešto ’debelo’ brine i  plaši Izetbegovića i Dodika pa su pokrenuli ovako radikalni “igrokaz”.

– Ljubav između SNSD-a i SDA potiče još od poslijeratnih dana, dolaskom na vlasti Milorada Dodika glasovima SDA, istakao je danas član Predsjedništva SDS Mladen Bosić.

„Uvijek se znalo da su neki članovi SDA, posebno u Republici Srpskoj, vezani za Dodika i da to potiče iz vremena kada im je on pojedinačno i lično dijelio ogroman novac. Oni sve rade kako bi mu konstantno podizali rejting, kao što i on njima uzvraća,  a primjera za to, svih ovih godina, je bezbroj“, naglašava Bosić.

Jedan od primjera, navodi Bosić, je svakako 2016. godina kada je Izetbegović od Ustavnog suda zatražio da se ukine obilježavanje Dana Republike Srpske, a što je po isprobanom scenariju samo poslužilo za zastrašivanje naroda i novo Dodikovo lažno „busanje u prsa“.

„Rezultat svega je naravno bio dobar Dodikov izborni rezultat na tadašnjim izborima“, podsjetio  je Bosić.

Trenutno, dodaje Bosić, imate jasnu situaciju da isključivo SDA drži Dodika u vlasti, a i činjenicu da je upravo SDA glasala za SNSD i izabrala im četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH.

„Кao što SNSD ostaje čvrsto  u tom zagrljaju i pored svih poruka mržnje i šovinizma, gdje se čak ide i dotle da se vrijeđa cijeli jedan narod. Sve je dozvoljeno u ovoj virtuelnoj igri u kojoj je samo važno ‘nabaciti lopticu ’ da se jedan ili drugi lažno ‘uzdignu’ u svom narodu i sakriju stvarne probleme, nerad i kriminal“, istakao je Bosić.

On ističe da su dvije stvari u svom ovom političkom igrokazu ipak ohrabrujuće.

„Prvo, da je narod prozreo  i da se sve više gnuša na njihove prevare a drugo da kada za njima posegnu, posebno ovako radikalno, znači da ih nešto ’debelo’ brine i  plaši i da im je kraj veoma blizu“, kaže Bosić.

 

 

BN TV