Republika Srpska

4.000 potpisa u Skupštini: Ova inicijativa će zaustaviti partijsko zapošljavanje!

Izvor: Buka

Predstavnici Udruženja Restart Srpska danas su predali u Narodnu skupštinu Republike Srpske potpise za peticiju “Konkursom do posla!”

Skupljeno je blizu 4000 potpisa, zahvaljujući kojim će pokušati da institut konkursa uvedu kao obavezan u sve sfere javnih službi u Republici Srpskoj. Nažalost, javna preduzeća, fondovi i dr. danas isključivo služe za uhljebljavanje partijskih parazita, zbog čega kao društvo duboko ispaštamo, pojasnili su u Restartu.

Predsjednik ovog Udruženja Stefan Blagić kaže da će ova peticija biti proslijeđena u skupštinsku proceduru, a predviđena je izmjena samo dva člana.

“Samo ovim izmjenama će, ukoliko se usvoji ovaj naš prijedlog, institut konkursa postati obavezan”, rekao je Blagić navodeći da će se ovim prijedlogom tražiti da Agencija za državnu upravu vrši konkursne procedure, a ne da svaka institucija to radi po svom nahođenju.

On je napomenuo da je upravo partijsko zapošljavanje protiv kojeg se bore na ovaj način jedan od glasvnih razloga sve većeg odlaska građana iz Republike Srpske.