Trka za 29 odborničkih mjesta u Trebinju je krenula. CIK je potvrdio 26 lista koje će odmeriti snage na lokalnim izborima, ali liste sa imenima kandidata za odbornike još uvijek nisu predate. Dobri poznavaoci političkih prilika u gradu na Trebišnjici već prepoznaju potencijalne nosioce lista i kandidate za odbornike.

Na čelu liste novoosnovanog Hercegovačkog narodnog pokreta viđen je ugledni privrednik Radenko Drašković, a NDP će predvoditi Bojan Šapurić. Listu Šapurićeve dojučerašnje stranke DNS predstavljaće Jovica Vlatković, a listu SDS-a predsjednik Gradskog odbora Borislav Ninković. Slavko Vučurević bi i ovog puta trebalo da bude predvodnik PDP-a, a bivši PDP-ovac Zoran Anđušić glavni je kandidat za prvog čovjeka liste “Poligrafa”. Momčilo Bodiroga, predsjednik Pokreta za Trebinje biće prvi na listi te stranke, kao što je i Nebojša Vukanović predodređen za nosioca liste “Za pravdu i red”. Listu Socijalističke partije predvodiće i ovoga puta Rajko Ćapin, novoformiranu Socijalističku partiju Srpske Dejan Bošnjak, a listu Ujedinjene Srpske i Partije ujedinjenih penzionera predvodiće Milan Kovač.

U SNSD-u vjerovatno neće riskirati i dozvoliti bilo kakva iznenađenja., pa bi listu ove partije trebalo da predvodi predsjednik glavnog odbora i gensek te stranke Luka Petrović.

Pretpostavke su ipak samo pretpostavke i ne znači da će navedeni ljudi biti nosioci lista, ali teško je pretpostaviti da isti u svojim partijama imaju ozbiljnije konkurente.