Region

Vojska na ulicama, predsjednik traži zatvaranje Crne Gore

Vlada Crne Gore kreirala je video-snimak kojim poziva građane na poštovanje epidemioloških mera i upozorava na moguće zaključavanje ako mere ne daju rezultate.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da su angažovani svi resursi radi podsticanja stanovništva na strogo poštovanje epidemioloških mera i pojačane kontrole.

Posebno je ukazano na izuzetno veliku ulogu medija u podizanju svesti građana da poštuju epidemiološke mere.

Podsetimo, crnogorski predsednik Milo Đukanović je ove sedmice, u obraćanju javnosti, zatražio da se granice Crne Gore zatvore za sve koji nemaju negativan PCR test, zbog ozbiljno loše epidemiološke situacije u toj zemlji.

Konačna odluka još nije donesena, a u međuvremenu je doneta odluka da se na ulice raspodeli vojska koja bi trebalo da nadgleda poštovanje epidemiološkoh mera.

Državni sekretar Ministarstva finansija Janko Odović je gostujući na TV Crne Gore, rekao da Vojska ne deluje nikakvim manevrima, ne nosi oružje, već je prisutna da samo građanima pomogne u prevazilaženju zdravstvene krize, izazvane pandemijom koronavirusa.

Najavio je da će punktovi biti na svim prometnim lokacijama u Podgorici i u Nikšiću, a od danas i u Baru.

“Juče je Vojska bila raspoređena na pet punktova u Podgorici, na četiri u Nikšiću, danas će to biti slučaj u Baru. Vojnici su tu sa maskama, oni ih građanama dele, ukoliko je nemaju”, rekao je Odović i dodao da će kasnije deliti i flajere sa uputstvima kako da se epidemiološke mere bolje poštuju.

U ovom trenutku, kako je rekao, jedino poštovanje mera i nošenje maski nas može spasiti da ne nastane potpuni kolaps, rekao je Odavić, preneo je portal RTCG.

“Ovo je poslednji korak pre lokdauna. Šta to znači? Znači da se život ljudi potpuno menja. Stala bi cela ekonomija, a to znači manje prihoda u budžetu, ali i manje novca za sve nas”, rekao je Odović.

 

(Tanjug)