Republika Srpska

Vlada izigrala porodice, omladinu i sportiste

BANJALUKA – Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske zbog nedostatka novca je poništilo konkurse za raspodjelu sredstava od igara na sreću.

Konkursima koji su bili raspisani 16. decembra prošle godine sportistima u pojedinačnim sportovima bilo je obećano 351.000 KM, a u oblasti porodice i omladine po 117.000 KM.

Međutim, kako su potvrdili u resornom ministarstvu od toga, bar kada je ova godina u pitanju, neće biti ništa.

Navode kako je tačkom 6. Konkursa ministru data mogućnost da ga poništi usljed nepredviđenih budžetskih ograničenja, što je ministrica Sonja Davidović i iskoristila.

Kako je pojavom virusa korona u prvom kvartalu 2020. godine došlo do potrebe saniranja nastalih posljedica što je prouzrokovalo i nepredviđena budžetska ograničenja, odlučeno je da se poništi navedeni Konkurs“, stoji u obrazloženju ministarstva.

Ovo je novo veliko razočarenje za potencijalne korisnike koji su očekivali podršku ovog ministarstva.

Podsjećamo, ministrica Davidović je u avgustu prošle godine obećala pomoć mladim bračnim parovima koji žive u ruralnim područjima pri izgradnji kuća. Obećala je kako će konkurs biti raspisan u oktobru,  da bi kasnije priznala kako se od toga odustalo zbog virusa korona.

Usput se pohvalila kako za ovo neispunjeno obećanje vlada veliko interesovanje mladih.

 

Capital