Republika Srpska

Uprkos krizi čivas i lososi za elitu iz Elektroprivrede RS

Izvor: Buka

Uprava Elektroprivrede RS raspisala je  otvoreni postupak za nabavku robe za potrebe restorana  procijenjene vrijednosti 184.860,00 KM sa PDV-om. Po planiranom  spisku ne bi se reklo da je Republika Srpska u krizi.

Za restoran u Trebinju je, pored ostalog, predviđeno 400 boca crvenog vina sastava vranac sa geografskog lokaliteta region Trebinje, proizvođača “Podrumi manastira Tvrdoš” ili ekvivalent, 400 boca bijelog vina sortnog sastava žilavka, sa istog geografskog lokaliteta i proizvođača kao i prethodno (ili ekvivalent koji očito ne postoji, kao ni za ostale stavke navedene u nastavku teksta). Tu je i po 80 boca viskija “Johnnie Walker – Red Label” i “Ballantine’s” (Škotska ili ekvivalent) i 50 boca “Chivas Regal 12” (ili ekvivalent), a tu je i “Viljamovka” proizvođača “Takovo” Srbija ili ekvivalenti drugi napici. Od hrane je zanimljivo pomenuti hobotnicu, oradu, brancin, losos, dimljeni šaran, pastrmku, kao i jagnjetinu pečenu na ražnju, teletinu ispod sača, pršut prve klase itd.

Za bife u Banjoj Luci su potrebna razna vina proizvođača “13. jul” ili njihov “ekvivalent”, 30 boca “Chivas Regal 12”, 6 boca “Jack Daniels” i 70 boca viskija “Johnnie Walker – Red Label” ili njihovi nepostojeći ekvivalenti.

I sve ovo uprava Elektroprivrede radi dok u isto vrijeme od radnika traži da se odreknu dijela plata u korist Fonda solidarnosti za obnovu i razvoj Republike Srpske.

Sličnu nabavku su u Elektroprivredi imali i prošle godine, ali su tada namijenili manje novca. Vjerovati je da su ljudi iz uprave ovog preduzeća shvatili da im je bilo malo hobotnica i viskija, pa su ove godine obezbijedili 6.000 KM više za istu namjenu.