Republika Srpska

UGLEDNI ČLAN SNSD-a KRAO ELEKTRIČNU ENERGIJU

Izvor:  capital.ba

Preduzeće “Elektrokrajina”  ispostavilo je vlasniku banjalučkog  ugostiteljskog objekta “Jova bar” račun od blizu 40 hiljada KM, po osnovu neovlašćenog korišćenja električne energije. U zapisniku je zabilježeno da je vlasnik lokala Miloš Jović struju krao od septembra prošle godine.

Porodica Jović je poznata u banjalučkom naselju Lauš. Posjeduje diskont pića, benzinske pumpe, grade stambene zgrade, drže Konjički klub koji vlast izdašno finansijski pomaže, a i politički su angažovani – u Savezu nezavisnih socijalidemokrata.

Otac vlasnika „Jova bara“ Milutin Jović vlasnik je Konjičkog kluba „Čokorska polja“ koji je dobio državni novac za parking i rasvjetu, takmičenja, izmještanje dalekovoda, asfaltiranje puta, projekat terapijskog jahanja….

Milutin je i vlasnik nekoliko zgrada u kojima su, između ostalog, prodali četiri stana Ministarstvu finansija RS koje ih dodjelilo pobjednicima nagradne igre “Deset računa izbroji i stan osvoji”.

Milutinov stariji brat, Radomir, je bio odbornik SNSD-a u prošlom sazivu Skupštine grada Banjaluke. Uspjeli su izlobirati da se otcijepi dio mjesne zajednice Saračica i formira nova MZ “Čokorska polja”.

U predizbornim kompanjama su jedni od najizdašnijih finansijera koje mještani prepoznaju po najvećim predizbornim skupovima pod šatorima koje organizuju za pristalice SNSD-a na svom imanju na Čokorskim poljima.