Hercegovina

U toku rekonstrukcija raskrsnice ispod trebinjske bolnice

Radnici preduzeća “Hercegovina putevi” intenzivno izvode  radove  na sanaciji raskrsnice ispod Bolnice i dijela Dušanove ulice. Predviđeno je skidanje postojećeg asfalta, nanošenje novog tampona i postavljanje nove asfaltne podloge. Tokom njihovog trajanja na snazi biti izmijenjen režim saobraćaja u ovom dijelu grada. Iz pravca ulice Trebinjskih brigada vozila će na semaforima biti usmjerena prema Vidovdanskoj ulici i mostu Ive Andrića, dok će iz pravca Vidovdanske ulice saobraćaj biti usmjeren prema ulici Trebinjskih brigada.   Teretni saobraćaj koji bude saobraćao iz pravca Ljubinja, Herceg-Novog i Dubrovnika na kružnim tokovima će biti preusmjeren ulicama Vojvode Stepe Stepanovića i Kralja PetraPrvog Oslobodioca, dok će se iz pravca Bileće i Nikšića odvijati nesmetano.

Ovih dana obaviće se i radovi na proširenju kolovoznog dijela ulice ispod Osnovne škole „Vuk Karadžić“, koji će biti proširen na šest metara i postaviće se ograda koja će obezbjeđivati pješake.

Na ovaj način biće omogućeno  normalno mimoilaženje autobusa, ali i malih automobila, na ovom dijelu putne komunikacije ka Hercegovačkoj Gračanici.

Radovi se finansiraju iz gradskog budžeta.