Republika Srpska

U toku iseljavanje pacijenata sa UKC Banjaluka

U toku je premještanje pacijenata sa pojedinih klinika Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, javlja reporterka N1 televizije Snežana Mitrović s mjesta događaja.

Kako javlja reporterka N1, ovim povodom se zvanično niko od nadležnih nije obratio javnosti.

Dosad je u ovoj zdravstvenoj ustanovi evidentirano više od trideset slučajeva zaraze korona virusom među zdravstvenim radnicima.

U posljednjoj sedmici, devetoj od izbijanja pandemije, zabilježen je veliki rast broja oboljelih ljekara i tehničara.

Jutros je, podsjećamo, saopšteno da je u posljednja 24 sata evidentirano ukupno 49 novozaraženih osoba u RS.

”Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 455 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 49 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je jutros iz Vlade Republike Srpske”.

U istom saopštenju navodi se da je prisustvo novog virusa korona u posljednja 24 sata potvrđeno kod pet medicinskih sestara i jednog doktora medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Testirano je i još 96 zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi i ovi nalazi su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen je 891 slučaj virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 37 osoba, a oporavila se 381 osoba.