Hercegovina

U GACKU ZARAŽENE DVIJE OSOBE

Dva nova slučaja korone ozbiljno su uzdrmala javnost u Gacku, pogotovo što je jedno od zaraženih šestomjesečna beba koja ima upalu pluća. Roditelji bebe od ranije su zaraženi virusom.

Sa 35 potvrđenih slučajeva ovo mjesto sa svega 6.000 stanovnika postalo je žarište epidemije i mnogi se s razlogom pitaju da li su preduzete sve potrebne mjere, pošto je u Gacku zabilježen i jedan smrtni slučaj od virusa korone.

Inače , u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 522 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 22 osobe u Republici Srpskoj.

Riječ je o devet muškaraca i 13 žena. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i dvije osobe su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, dvije srednje i osam je starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Laktaša, po dvije osobe su iz Gradiške i Gacka, i po jedna osoba je iz Kneževa, Čelinca, Kotor Varoši, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Modriče i Teslića.