Region

Troje mrtvih u Zaječaru, policajac, žena i napadač

Tri osobe su poginule u pucnjavi u Zaječaru, među kojima napadač, policajac i jedna žena, a dva policajca su ranjena, javio je RTS.

Poslije višečasovne akcije policije okončana je drama u Ulici 7. septembar u Zaječaru, gdje su se sinoć oko 22.00 časa čuli pucnji u jednoj stambenoj zgradi.

Ubijene su tri osobe – jedna žena, policajac i muškarac koji je otvorio vatru.
Dva policajca su ranjena.

Naoružani muškarac koji je stanovao u zgradi broj 8 u Ulici 7. septembra ubio je komšinicu, a zatim nastavio da puca i kad je na poziv stanara stigla policija.

Tom prilikom ubio je jednog policajca, a dva ranio.

Pripadnici jedinice SAJ iz Beograda su oko ponoći blokirali cijeli kvart i kriza je okončana nakon devedeset minuta.

U blokiranom dijelu grada čula se eksplozija i pucnjava.

Iz MUP-a danas je saopšteno da je policijski službenik Policijske uprave u Zaječaru I.Ð. (1994) ubijen sinoć na službenoj dužnosti kada je na njega iz vatrenog oružja pucao D.Z.

Na uniformisane policijske službenike koji su postupali po prijavi građana da su se u zgradi u Ulici 7. septembra čuli pucnji, D.Z. je ispalio dva projektila pogodivši policajca koji je od zadobijenih povreda preminuo u ZC Zaječar.

Neposredno pre dolaska patrole, D.Z. je pucnjima iz vatrenog oružja usmrtio komšinicu V.Ð. (1960).

Napadač se nakon što je pucao, zabarikadirao na tavanskim prostorijama, da bi nakon izvjesnog vremena u njima počinio samoubistvo.

Na mjestu događaja, pored pripadnika Policijske uprave u Zaječaru bili su angažovani i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i v.d. direktora policije Dragan VasilJević nalazili su se sve vrijeme na mjestu događaja.

Uviđaj je izvršen po nalogu i u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca, navedeno je u saopštenju.

 

(Srna/Tanjug Foto: JutjubPrintskrin/ Radio Magnum)