Region

Trebinjci iz Beograda poklonili računare za učenike područne škole u Lastvi

Predsjednik Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” u Beogradu Žarko J. Ratković uručio je direktoru OŠ “Jovan Jovanović Zmaj Darku Jegdiću dva laptopa i pet tablet računar za potrebe učenika područnog odjeljenja u Lastvi.

– Dučić je tražio da se ne kupuje cvijeće za njegov odar i biste, već da se pomaže mladost i oni kojima je pomoć potrebna. Slijedeći njegovu želju Udruženje je odlučilo pomogne učenicima osnovne škole u Lastvi – rekao je Ratković.

Jedan laptop biće uručen najboljem učeniku škole, dok će sa ostalim računarima raspolagati škola na način na koji to odluči nastavničko vijeće.

Ratković je rekao da nije čudo što je za svakog pojedinca usvojena izreka “od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba”.

Naime, on je i sam nekad bio učenik osnovne škole u Lastvi ta koju ga vežu veoma lijepe uspomene. Njen učenik je postao u školskoj 1959/60 godini i tu je pohađao peti i šesti razred.

– Neke stvari se vremenom zaborave, ali uvijek se pamte imena nastavnika. Moj razredni starješina bio je Novica Bjeloglav – rekao je Ratković navodeći da su sa njim u razredu bili general Radovan Grubač, Rade Brnjoš i mnogi drugi.

Direktor Darko Jegdić se zahvalio u ime svih učenika Udruženju Trebinjaca u Beogradu na uručenoj donaciji.