Region

Stanivuković u Beogradu – poruka Dodiku

Može biti da ima prikrivene poruke jer je poznata njihova netrpeljivost, kaže Milićević (SPS)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, koji se u više navrata oštro sukobio sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanju u Beogradu bio je u prvom redu među najuglednijim državnim predstavnicima Srbije, s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, prenosi beogradski Kurir.

Dodik nije krio nezadovoljstvo zbog njegovog prisustva, pa Stanivukovića čak nije udostojio ni pozdravom.

Sagovornici Kurira dolazak Stanivukovića i počasno mjesto na ceremoniji pak tumače upravo kao poruku Dodiku.

Da dolazak Stanivukovića može biti i direktna poruka Dodiku, za Kurir ocenjuje šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević.

– Imajući u vidu da je Stanivuković izabrani gradonačelnik Banjaluke, nema ničeg spornog u tome da prisustvuje otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji, osnivaču srpske države, ali može biti da dijelom ima i prikrivene poruke Miloradu Dodiku, uzimajući u obzir da je poznata njihova netrpeljivost – smatra Milićević.

Volja naroda

Darko Glišić, predsednik IO SNS, u izjavi beogradskom listu ne vidi ništa čudno u prisustvu Stanivukovića: – On je legitimni predstavnik najvećeg grada u Republici Srpskoj, gradonačelnik Banjaluke, i za nas je volja našeg naroda preko Drine na prvom mjestu.

 

 

(BN/Kurir)