Republika Srpska

Stanivuković i Begić podnijeli krivičnu prijavu protiv Gorice Dodik

Izvor:  Buka

Poslanik PDP-a u NSRS, Draško Stanivuković i predsjednik Mladih demokratskog progresa Banjaluka Ivan Begić, predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivične prijave protiv vlasnika restorana „Agape“ u Banjaluci zbog krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije“

Republički štab donio je Odluku po kojoj ugostiteljski objekti rade do 23 časa.

“Vidjeli ste snimak i dokaze da ugostiteljski objekat u vlasništvu kćerke Milorada Dodika Gorice Dodike radi kad hoće i koliko hoće. Kada smo zvali komunalnu inspekciju, policija na 122 rekli su nam da će izaći na teren – nisu izašli na teren. Mi smo ih čekali satim, ponovo smo zvali pitali zašto ne možete izaći, rekli su nam d aje gužva i da ne mogu stići.Zbog toga smo odlučili podnijeti krivičnu prijavu protiv Gorice Dodik i drugih NN lica zbog krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” i jednom za svagda želimo da dokažemo da radimo i institucionalno i pokušati da vratimo ovo društvo u normalne okvire.” rekao je danas u Banjaluci Ivan Begić.

Podsjetimo da je Begić proteklog vikenda objavio video snimak na kojem se vidi da restoran “Agape” radi poslije 23 časa. Begić je ranije izjavio da je snimak napravio oko 2 sata ujutro te da ima fiskalni račun iz tog lokala koji je izdat nakon 23 časa.

Draško Stanivuković je rekao kako je ovo petnaesta krivična prijava koju podnose za šest mjeseci.

” Prva stvar kada govorimo o Agapeu koji je radio jeste naša poruka da želimo jednake uslove za sve. Ako neki ugostiteljski objekat mora da radi do 11, mora i drugi da radi. Ako na nekom mjestu ne može da bude preko 50 ljudi, i da moramo svi da poštujemo zdtavstvene mjere, onda svi to trebamo da poštujemo. Ako mi u skupštini glumimo, uslovno rečeno, i oni glume neke mjere, pregrade a imate restoran gdje sto ljudi bude do pola 4 ujutro, pa koga zezate? Ovdje moraju biti aršini za sve. ”

Upitan za dokaze koje ima protiv restorana Stanivuković je rekao da je ovo najeklatatniji primjer.

“Imate Instagram priče, na kojima kada objavite ima tačno vrijeme, Instagram kao aplikacija ne dozvoljava da vi stavite drugo vrijeme ili drugi dan, mora baš to vrijeme kad je video zapis sniman. Imamo na desetine video zapisa. Imamo ljude koje smo mi poslali, pa nismo baš toliko glupi. Pustili smo dvije sedmice i treću ih uhvatili u mrežu. Malo su tu glupi. Ili misle da su premoćni. Ovo je potpuno očigledno”

Restoran Agape najavio je tužbu prtiv Ivana Begića zbog objavljenog snimka ali i medija koju si objavili taj snimak.

“Svako može tužiti, kleveta je prije devetnaest godina izmještana iz krivičnog zakona i svako može da tuži da klevetu ali pitanje je ima li klevete. Vi radite svoj posao” rekla je advokat Smiljana Moravac Babić.

Stanivuković kaže kako je napad najbolja odbrana.

“Neka tuže za klevetu. To je pucanj u prazno i oni idu na tu protivtežu kroz medije da su oni nevinašca. Napominjem, dva vikenda smo špijunirali, treći smo reagovali.” rekao je Stanivuković.

Oni su danas podijeli i krivične prijave protiv v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja za više krivičnih djela i protiv direktora JU SC „Nikola Tesla“ za više krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonikom Republike Srpske.