Hercegovina

SREĆAN BAJRAM

U Osman-pašinoj džamiji u  Starom gradu  Trebinju jutros je klanjan bajram-namaz povodom praznika Ramazanskog bajrama koga proslavljaju vjernici islamske vjeroispovijesti.

Okupljenim vjernicima Bajram je  čestitao glavni trebinjski imam hafiz Sadik ef. Fazlagić, koji je predočio da su sve vrijednosti i dobrote stečene tokom mjeseca Ramazana trajne vrijednosti koje treba da pokušamo prenijeti u našu svakodnevnicu. Imam je istakao da su svi ljudi jednaki pred Bogom i da se, kao takvi, trebaju ponašati jedni prema drugima.

“U tom smislu, u svoje lično ime i u ime Izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Trebinje, svim Trebinjcima i Trebinjkama, svim muslimanima i muslimankama, čestitam hairli i mubarek bajramske dane, da ih provedu u zdravlju i rahatluku u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija, moleći dragog Boga da primi od nas naš post, naše namaze, naša dobra djela koja smo učinili u ovom mubarek mjesecu. Bajram Šerif mubarek olsun!”, poručio je ef. Fazlagić.

Svim građanima Trebinja islamske vjeroispovijesti i Mežlisu islamske zajednice u našem gradu, Ramazanski bajram čestitali su i predstavnici grada – gradonačelnik Mirko Ćurić, njegov zamjenik Slađana Skočajić, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak i potpredsjednik Skupštine Mijat Šarović.