Region

Skupština Crne Gore odlučuje o opozivu Alekse Bečića

Poslanici crnogorskog parlamenta danas će na vanrednoj sednici raspravljaju o predlogu za razrešenje predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Inicijativu je potpisalo 38 poslanika opozicije predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Kako je ranije najavljeno, Građanski pokret URA će pre početka sednice Skupštine odlučiti kako će se izjasniti o razrešenju predsednika Skupštine Crne Gore.

Od njihovih glasova zavisi da li će Bečić biti razrešen jer je Demokratski front najavio da neće glasati za njegovu smenu. Bečić je uoči današnje sednice u intervjuu za list Vijesti kazao da je glas za razrešenje glas za formalizaciju koalicije sa DPS.

“Ako neko želi da pravi većinu sa onima koje smo pobedili na izborima, on je autodestruktivan. Autodestruktivan, jer je to put u političko samouništenje”, rekao je on.

Predsednik Aleksa Bečić kazao je na sednici, na kojoj se raspravlja o njegovoj smeni, da je protiv koalicije sa DPS-om.

“Aleksa Bečić neće dozvoliti: da izda poverenje izborne volje ili da se neko igra sa njegovim imenom. Uz uvažavanje kolega, deluje mi apsurdno da nekome treba vreme da razmisli da li da ispuni izbornu želju građana… Za mene su funkcije prolazne.. Ako ne postoji poverenje i većina, Aleksa Bečić će u miru i dostojanstvu da napusti funkciju”, kazao je Bečić.

 

 

(B92)