Republika Srpska

Sin ministra Vojina Mitrovića kupuje „Lutriju Srpske“

Akcijama „Lutrije Republike Srpske“ nije trgovano više od osam mjeseci, ali je Stefan Mitrović, sin ministra komunikacija i transporta BiH Vojina Mitrovića, kupio nedavno manju količinu akcija i povećao udio koji ima u tom preduzeću.

Posljednji datum trgovanja akcijama „Lutrije RS“ bio je 15. jun, a cijena po akciji bila je 0,825 KM. Prije toga, akcije tog preduzeća niko nije kupovao od kraja oktobra prošle godine.

Prema podacima Banjalučke berze akcije je prošle sedmice kupio mlađi Mitrović koji je time povećao udio koji ima u „Lutriji RS“ na 0,051494 odsto.

Pored mlađeg Mitrovića, udio u „Lutriji“ ima i firma „Oktan promet“ Bijeljina, koja je u vlasništvu njegove porodice.

Mitrovići su na taj način postali četvrti najveći akcionari, odmah nakon države i „Union games EOOD“.

Stefan Mitrović je, nakon što je bio savjetnik Milorada Dodika, postao direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske. Zet je bivšeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića.

„Lutrija Republike Srpske“ prošlu godinu završila je u gubitku od 451.429 KM, što je drastično lošije poslovanje nego godinu ranije kada su imali plus od oko 38.500 KM.

Portal CAPITAL je objavio ranije da „Lutrija“ i ovu poslovnu godinu planira da završi bez značajnih rezultata i predviđaju skromnu dobit na nivou prosječne trafike od tek 55.000 maraka, a za sve krive siromaštvo građana koji „sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike“.

 

Capital