Region

Savjetniku bivšeg direktora RTRS-a predložen pritvor

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za Stanislava Despotovića /35/ iz Doboja zbog sumnje da je počinio krivično djelo kompjuterska prevara i oštetio kompaniju “M:tel” za nekoliko stotina hiljada КM, rečeno je danas Srni u ovom tužilaštvu.

“Despotović je sa drugim licima prošle godine neovlašteno pristupao `m:.go` aplikaciji kompanije `M:tel` čime je pričinjena materijalna šteta. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke”, navode u Okružnom javnom tužilaštvu.

Određivanje pritvora Despotoviću tužilac je predložio Osnovnom sudu u Banjaluci.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.T. iz Laktaša, P.D. iz Modriče i D.S iz Prijedora. Osumnjičeni su uhapšeni u akciji “Skripta”.

Pored Stanislava Despotovića, kako je ranije prenijela Srna, slobode juče su lišeni i Dragan Popržen iz Modriče, Titoslav Despotović iz Laktaša i Slavica Despotović iz Prijedora.

Kako BN sazanje Stanislav Despotović je bio savjetnik – ekspert za IT tehnologije bišem direktoru RTRS Mladenu Brankoviću.

Pomenuta lica se sumnjiče da su počinila krivična djela kompjuterska prevara i pranje novca, čime su pričinila materijalnu štetu veću od 650.000 КM.

 

(BN)