Hercegovina

Saopstenje za javnost kompanije Swisslion Takovo

 

„Swisslion Takovo“ grupacija Hercegovine, na konstitutivnoj sjednici, dana 14.04.2020. godine, imenovala je članove Kriznog štaba za vanredne situacije.

Krizni štab će trajati sve dok traje ekonomsko-socijalna kriza i ima obavezu da u kontinuitetu zasijeda, prati stanje, donosi odluke i mjere i obavještava javnost.

 

Slijedi nam najveća ekonomska kriza do sada, koja će sa sobom donijeti probleme nezaposlenosti, nedostatka posla, smanjenje Ili nedostatak izvora prihoda i veliki strah za golu egzistenciju.

„Swisslion Takovo“ grupacija mora nastaviti pružanje pomoći, kako stanovništvu tako i privredi, jer poslovni sistem “SwisslionTakovo” uspješno posluje i u ovom periodu vanrednog stanja i mora ostati točak razvoja i ponovnog napretka cijele Hercegovine.

Po bilo koju cijenu, nećemo dozvoliti otuđenim političkim centrima moći, da čine štetu privredi i građanima Hercegovine i da zloupotrijebe vanredne mjere za obračun sa političkim neistomišljenicima i kritičarima društvene i privredne stvarnosti.

 

Predlažemo, Predsjedniku poslovnog sistema „Swisslion Takovo“, Zadužbinaru „Hrama nauke i umetnosti“ u Trebinju, da obustavi izgradnju investicije, sve dok traje ekonomska kriza i dok se ne stvore društveno-politički uslovi za nastavak izgradnje.

Pozivamo građane, sindikate i privrednike, da se ujedinimo u zaštiti interesa građana i privrede Hercegovine, jer jedino slogom i jedinstvom možemo i moramo zaštititi Hercegovinu.

 

U potpisu

Krizni štab