Hercegovina

Saopštenje Omladinskog pokreta za razvoj Trebinja

Insinuacije, lažne vijesti,dezinformacije, neprovjerene činjenice, govor mržnje, huškanje, vrijeđanje i spinovanje  –  iskonske karakteristike portaloida “Trebinje danas”, u punoj snazi potvrđene  su u tekstu  “Velike ambicije počasnog kneza”.

Po principu toplo-hladno autori pamfleta definišu ili bolje reći, prejudiciraju  poslovne i političke ambicije predsjednika koncerna “Swisslion” i počasnog kneza Rodoljuba Draškovića.

One koji su ga, ne tako davno, na njihovu inicijativu,  inaugurisali  u kneza, sad su ga preimenovali u počasnog , a za očekivati je dalju degradaciju u dični, vrli, možda samozvani, a pred izbore i razvlašćeni knez.  Draškovića to ne tangira, ali zato ispisnike  brinu  komentari na tekst iz kojih nedvosmisleno proizilazi  otvoreni animozitet prema njima, bez obzira na mizerne  pokušaje  ubogih botova.

I ptice na grani znaju da iza pamfleta stoji eksterni mozak  sa objedinjenom funkcijom genseka najveće partije u RS, direktora “Elektroprivrede”, predsjednika Saveza opština Istočne Hercegovine, te sive eminencije i punopravnog člana Kriznog štaba…ima još.

Ama, ni supermen mu nije ravan.

Kaže, odnosno kažu,  da ne znaju zašto Drašković kritikuje vlasti Republike Srpske, grada Trebinja i analizira poslovanje Elektroprivrede Srpske. Kao, eto, do  sada su dobro sarađivali. Sasvim je normalno da uspješan biznismen ima valjane i fer odnose sa čelnicima teritorije na kojoj posluje, ali je još normalnije da ih kritikuje kad iskliznu.

Zar je zločin iznijeti činjenicu da je Republika Srpska gubitaš, da su energetska preduzeća u Hercegovini pred bankrotom, da su poreska dugovanja javnih zdravstvenih ustanova 350 miliona KM, da hercegovačko zdravstvo duguje 49,5 miliona KM, bolnica i Dom zdravlja u Trebinju  12 miliona KM, da je kreditno zaduženje Grada Trebinja blizu 20 miliona KM i tako dalje.

To,  naravno, ne odgovara ni “kneževom egu”, niti egu bilo kog čestitog  građanina Srpske i Trebinja,pa ni brojnim botovima pomenutog portaloida, ali botovi su botovi.

 

Člankopisac pominje Draškovićeve benefite, zasluge, humanost, investicije ,a onda mu zamijera što hoće da nadograđuje svoju imperiju. Ima li išta prirodnije u poslovnom svijetu ?  To je osnovni ekonomski princip. No, ne pominje koliko su  puta do sada republičke i gradske vlasti opstruisale Draškovićeve investicije . Pa, otuda i potiču njegove “prijetnje”.  Ko bi šetao s nekim ko mu stalno podmeće nogu ?!

I napokon dođosmo do svrhe očigledno naručenog  oglednog  teksta sa ciničnim naslovom “Velike ambicije počasnog kneza”. Pisac i naručioci  traktata  pitaju se ima li Rodoljub Drašković možda političkih ambicija. Mi ne znamo, ali neka se oni, koji su  zbog toga nesumnjivo zabrinuti,  lično raspitaju kod kneza, a ne da zalud troše davno prepoznate i dobro plaćene tabloidne stranice. Ni zvanično izvinjenje ne bi bilo zanemarljivo.

Omladinski pokret za razvoj Trebinja