Republika Srpska

Roditelji traže smjenu ministarke Natalije Trivić

Roditelji učenika banjalučke škole “Branko Radičević” traže smjene u ministarstvu prosvjete.

Protesna šetnja roditelja učenika V3 i II6 rodjeljenja Osnovne škole ”Branko Radičević” iz Banjaluke organizovali su danas još jednu protestnu šetnju, koja je počela ispred škole, a završila ispred Vlade RS.

Roditelji protestuju zbog česte promjene nastavnog kadra u ovoj školi i učiteljica njihove djece Nede Mićić i Nade Vasiljević.

Roditelji učenika traže da se stane u kraj stranačkom zapošljavanju u školi. Politika je kažu odavno ušla u školske klupe i zbog toga dolazi do čestih promjena učitelja.

Na protokol Vlade RS su predali zahtjev u kojem traže smjenu ministarke prosvjete i kulture RS Natalije Trivić.

Tvrde da učitelji dolaze po stranačkoj liniji  – posebno oni učitelji koji imaju člansku kartu Ujedinjene Srpske, čiji je član i ministar Natalija Trivć. Njihov zahtjev je kažu primio radnik obezbjeđenja.

”Upućeni smo da u ponedjeljak u 8h dođemo sa druge strane Vlade i da potražimo dotičnog gospodina i da će on zajedno sa nama ovo i zvanično predati na protokol”, kaže za BN TV Milica Malešević, roditelj jednog od učenik V3 odjeljenja OŠ ”Branko Radičević”.

Roditelji su pružili podršku učiteljicama Nedi Mićić i Nadi Vasiljević. Godinama je tvrde u školi ”Branko Radićević” stranačka knjižica osnovni uslov za dobijanje posla.

”Želimo da ukažemo na sve probleme koji se tiču ove škole. Ti problemi se vuku godinama, sada je kulminiralo ovom promjenom učiteljice i političkog zapošljavanja i diskriminacije”, kaže Boris Antonić roditelj jednog od učenika V3 odjeljenja OŠ ”Branko Radičević”

”Ovo nikako nije dobro za našu djecu. Ja sam pripadnik stare garde gdje je bilo pravilo da jedan učitelj koji započne tu generaciju zvede djecu do kraja. To nije dobro za psihološki razvoj djeteta. Kakva je ovo poruka za našu djecu, jer je opšte poznato da ova škola često mjenja nastavni kadar”, kaže Brankica Milešić, roditelj jednog od učenika II6 odjeljenja OŠ ”Branko Radičević”

Među nastavnim kadrom koji je promjenjen je i učiteljica II6 odjeljenja, Neda Mićić. student generacije. U školi je radila pet godina. Kaže da su joj ugovori na određeno produžavni mnogo puta. Tvrdi da su zakoni o radu i Osnovom obrazovanju u njenom slučaju prekršeni.

 

 

BN TV